חפש פניגן

  • חדשות ומדיה
  • מאמרים
  • תובנות IP
  • אתחול מחדש של חדשנות

    01 מאי 2022
    לורה מסורובסקי, שותפה בפניגן

    האצת אימוץ טכנולוגיות חדשות

    משבר הקורונה האיץ את השינוי באופן שבו חברות בכל המגזרים והאזורים עושות עסקים.  אימוץ הדיגיטל נעשה בקפיצה קוונטית.  ההתקדמות ב-AI, רובוטיקה ואוטומציה הואצו במהלך המגיפה.  חיסוני ה-mRNA, שנבעו מטכנולוגיה שלא הייתה מקובלת כל כך רק לפני זמן קצר, פותחו והופצו למיליארדי אנשים בשבריר מהזמן הדרוש להליך חיסון תקין.  צרכנים עברו באופן דרמטי לעבר ערוצים מקוונים וחברות ותעשיות הגיבו בתורן.  הטמעת תשתית דיגיטלית בכל התעשיות עיצבה מחדש את הדרך בה אנו עובדים ואיפשרה שיתופי פעולה חדשים חוצי גיאוגרפיות ומגזרים.

    בסביבה החדשה הזו נדרשות אסטרטגיות ופרקטיקות חדשות על מנת להישאר תחרותיים.  חדשנות הינה חיונית ליתרון תחרותי.  וקניין רוחני (IP) הינו חיוני להגנה על חדשנות.  ייתכן שהתמקדות בנושאי ה-IP העדכניים ביותר בארצות הברית או אסטרטגיות פטנטים ברחבי אירופה ואסיה לא היו בראש מעייניך בזמן שהחברה שלך התמקדה בהצלת מקומות עבודה ואפילו חיים.  חברות שאין ברשותן פטנטים אסטרטגיים נמצאות בעמדת נחיתות.  אבל אם החברה שלך השהתה את רישום הפטנטים במהלך המגיפה, כיצד אתה יכול לסגור את הפערים?

    בקשות פטנט ארעיות

    במאמץ מינימלי באופן יחסי, חברות יכולות להגיש בקשת פטנט ארעית (פרוויזאל) במהירות.  גם במהלך מגיפה, מי שהגיש בקשה ראשון יקבל עדיפות על פני אחרים.  אם אתה או החברה שלך לא יכולים להרשות לעצמכם את מלוא עלויות הניסוח והגשת הבקשה באופן מיידי, הגשת בקשת פטנט ארעית בסכום סמלי יכולה לאפשר לכם לתפוס את מקומכם בתור ולספק לכם תקופת חסד של שנה אחת כדי להמשיך ולנתח את השוק, לחדש, לפתח אסטרטגיה גלובלית ולגייס הון נוסף.  בקשה ארעית מנוסחת היטב עשויה למשוך משקיעים ומימון תוך הגנה על הרעיונות שלך.

    פעל מהר

    אם הגשת בקשות ארעיות או זרות, אך שלא במתכוון לא הצלחת להשלים את הגשת השירות בארה"ב בתוך שנה אחת, החוק האמריקני מתיר למבקש חודשיים נוספים לעתור להשבת הזכות לתבוע זכות קדימה מבקשה זרה או ארעית שהוגשה בעבר. 

    אם אתה הבעלים של חברה בסטטוס "Small Entity" המפתחת מוצר או תהליך הקשורים ל-COVID-19, אתה עשוי להיות זכאי לעמלות מופחתות או לוויתור עליהן ועיבוד מהיר של הבקשה שלך במסגרת תוכנית הפיילוט המורחבת לבדיקות מועדפות COVID-19 אם תגיש בקשה עד לתאריך 30 ביוני 2022.

    בחינה מזורזת

    בעלי בקשות פטנטים יכולים גם לבקש בחינה מזורזת בארה"ב במסגרת תהליך הנקרא "Track One" המציע בחינה וקיבול פטנט, אם ההמצאה ראויה לפטנט, תוך שנה אחת.  בממוצע, פטנטים מוענקים לפי תוכנית זו תוך כשמונה חודשים, אם כי ראינו שחלקם מוענקים מהר יותר. 

    הסכמי סודיות

    חדשנות יכולה להביא לרמת ריגוש שיכולה להוביל אפילו מנהיגים עסקיים מנוסים לגילוי לא מומלץ, כגון תיאור פומבי של ההמצאה אשר מערער יכולתה של החברה למקסם את ערך החדשנות.  הסכמי סודיות יכולים לעזור מכיוון שהם יכולים להוות כלי חשוב להגנה מפני חשיפה פומבית לפני ביסוס הקניין הרוחני שלך.  במדינות רבות, גילוי סודי אינו נחשב כגילוי פומבי.  זה יכול לאפשר לחברה שלך חשיפה מוקדמת מול שותפי רישוי פוטנציאליים, ספקים, יצרנים או צדדים שלישיים אחרים. 

    השיטה הטובה ביותר היא לא לחשוף את החידושים בפומבי עד שיהיה זמן מספיק לחשוב על החידוש והשיפורים ולהיות הראשון להגיש בקשת פטנט.  אבל אם החשיפה חייבת להיעשות בפומבי, לפחות הגש בקשת פטנט ארעית מראש, תוך הבטחת זכויות ה-IP של החברה שלך.  ואם יש נחיצות בדיונים על השקעה או רישוי עם צדדים שלישיים, ודא שיש לך הסכם סודיות לפני תחילת הדיונים הללו.  בדרך זו, החברה שלך יכולה להגן בצורה הטובה ביותר על הטכנולוגיות החדשות והמרגשות שלה.

    בית המשפט המאוחד לפטנטים ומערכת הפטנט אחידה באירופה

    עסקים שמגיעים לאירופה ועדיין לא התחילו להתכונן לבית המשפט האחיד לפטנטים (UPC), צריכים להתחיל להכיר את המערכת החדשה ולפעול כבר עכשיו. ה-  UPC צפוי להתחיל את פעילותו במחצית השנייה של 2022.   ה-UPC יהיה כמעט נקודת מוצא יחידה לאכיפת פטנטים אירופית, המהווה הזדמנות לבעלי פטנטים, אך גם איום שכן זכויות הפטנט שלהם עלולות להישלל במהלך אחד של הליכים.  ההימור גבוה.  בנוסף לשימושו כפורום להגשת פטנטים אירופיים מרובים בו-זמנית, ה-UPC יהיה הפורום הבלעדי לאכיפת הפטנט האחיד: פטנט יחיד במדינות החברות המשתתפות באיחוד האירופי, המכונה גם "פטנט אירופאי בעל השפעה אחידה".  ה-UPC עשויה לשנות את יחס הסיכון-תגמול לאכיפת תיקי פטנטים באירופה.  ה-UPC מציע לבעל פטנט את הפוטנציאל לנצל שוק ענק, בעלות נמוכה יחסית, ובמערכת הליכים אחת, מה שהופך אותה להצעה אטרקטיבית עבור מי שמחפש להרוויח כסף מהפורטפוליו שלהם, אפילו במקביל להליכים לאומיים.

    לורה מסורובסקי היא שותפה בכירה בפניגן וליטיגטורית מנוסה עם יותר מ-25 שנות ניסיון מעשי בבתי משפט פדרליים ומדינתיים. היא מתרכזת בתיקים מורכבים בנושאי פטנטים וסודות מסחריים הכוללים מגוון רחב של טכנולוגיות, לרבות תרופות, מכשור רפואי, תקשורת אלחוטית ומוצרי צריכה אלקטרוניים. פניגן הוא אחד ממשרדי עורכי הדין המתמחים בקניין רוחני הגדולים בעולם ומקור מהימן לחברות ישראליות. אנו מייצגים כ-200 מהחברות המובילות והמתוחכמות ביותר בישראל, מסייעים לנווט מחלוקות בנושא קניין רוחני ותביעות בנושא הפרת פטנטים, מייעצים בנוגע לדרכים להגנה אסטרטגית על טכנולוגיה לצורך מקסום הערך שלה, מנהלים תיקי פטנטים, ומפתחים אפיקי תשואה באמצעות רישום ורישוי פטנטים יצירתיים. במילים של Chambers USA "העבודה של פניגן היא לא פחות מיוצאת דופן".

    בואו לפגוש אותנו באירועים הקרובים:

    10.05 – כנס אקומושן, כנס רכב הגדול בישראל שיתקיים בגני תערוכה, ביתן 2, תל אביב

    10-12.05 – בואו לפגוש אותנו בכנס ביומד בתיאום מראש, הכנס הכי גדול בתחום הביופארמה בישראל שיתקיים ב‫דיוויד אינטרקונטיננטל תל אביב

    24-25.05 - כנס ניוטק בנושאים AI, רובוטיקה, רכב, אלקטרוניקה, ראיית מכונה ועוד שיתקיים בגני תערוכה, ביתן 1, תל אביב

    למידע נוסף:

    www.finnegan.com 

    www.finnegan.co.il

    [email protected]

    מקצוענים קשורים

    לאורה פ. מאסוּרובסקי
    Email